Το οινοποιείο της Θηβαϊκής γης βρίσκεται στα Βάγια Βοιωτίας.


Παράγονται κρασιά ποιότητας και ιδιαίτερων γευστικών χαρακτηριστικών, που αναδεικνύουν τις δυνατότητες της περιοχής της Θήβας. Ο οινολογικός εξοπλισμός σέβεται την πρώτη ύλη. Έτσι, με την οινοποίηση εξάγονται και αναδεικνύονται κάθε φορά τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, το αρωματικό δυναμικό και οι γευστικές ισορροπίες που κρύβει μέσα του το σταφύλι.



Ο σταφυλοπολτός ζυμώνεται σε μικρές ανοξείδωτες, ψυχόμενες δεξαμενές, ώστε η φρεσκάδα του σταφυλιού να περνά αναλλοίωτη στο κρασί. Με το τέλος της ζύμωσης ορισμένα από τα κρασιά ωριμάζουν σε δρύινα βαρέλια, εξασφαλίζοντας την εξέλιξη των αρωμάτων και των γεύσεων, η οποία κορυφώνεται με την ωρίμανση στις φιάλες.

Κρασί με πλούσιο σώμα, πορφυρό βαθύ χρώμα, ισορροπία τανινών,
σε φόντο μπαχαρικών και αποξηραμένων φρούτων

Στίγματα
Τ.Ο. Θηβαϊκός
Ερυθρός ξηρός
13,5% vol.
Syrah 60%, Cabernet Sauvignon 40%
Ζύμωση σε ανοξείδωτη δεξαμενή, ωρίμαση 16-18 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια
Παλαίωση: 5-6 έτη
Κουζίνα: ελληνική και διεθνής
Πιάτα: Κόκκινα κρέατα, κυνήγι, παρμεζάνα και άλλα παλαιωμένα πικάντικα κίτρινα τυριά
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου